Tijdens onze korte pauze hebben we niet stilgezeten. We hebben deze periode benut om ons assortiment zorgvuldig te vernieuwen.

Stel een vraag

Edit Template

Een boek met een sterke geur

Bij Stimgs, streven we naar het bieden van hoogwaardige boeken die een plezier zijn om te lezen en te verzamelen. Echter, boeken met een sterke geur voldoen niet aan onze standaarden om verschillende redenen:

  1. Comfort tijdens het lezen: Boeken met een penetrante geur kunnen het leescomfort ernstig verminderen. Een onaangename geur kan afleidend zijn en soms zelfs fysieke ongemakken zoals hoofdpijn of misselijkheid veroorzaken.

  2. Gezondheidsrisico’s: Sterke geuren kunnen allergische reacties of andere gezondheidsproblemen triggeren, vooral bij mensen die gevoelig zijn voor bepaalde geurstoffen. Het is onze prioriteit om een veilige leesomgeving te handhaven.

  3. Verkoopbaarheid: Boeken met een sterke geur zijn vaak moeilijk te verkopen of te doneren. De onaangename geur vermindert de aantrekkelijkheid voor potentiële kopers of ontvangers.

  4. Effect op andere boeken: Geuren kunnen zich verspreiden naar nabijgelegen boeken en deze ook aantasten, wat kan resulteren in een verminderde algehele kwaliteit van onze voorraad.

  5. Overlast in gedeelde ruimtes: In een openbare of gedeelde ruimte kunnen sterke geuren van boeken overlast veroorzaken voor anderen, wat kan leiden tot klachten en een onaangename omgeving.

  6. Waardevermindering: Voor verzamelobjecten of zeldzame boeken kan een sterke geur de waarde significant verminderen. Wij waarderen en verkopen boeken die vrij zijn van geurproblemen om hun verzamelwaarde te behouden.

Preventie en Oplossingen: Om geuren te voorkomen en te elimineren, raden wij aan boeken op droge, goed geventileerde plaatsen te bewaren. Als een boek al een onaangename geur heeft, kunnen methoden zoals luchten of het gebruik van geurabsorberende middelen zoals baking soda helpen. Voor hardnekkige gevallen kan het raadzaam zijn om professioneel advies in te winnen van een boekrestaurateur.

Bij Stimgs zorgen we ervoor dat alle boeken in onze collectie niet alleen inhoudelijk maar ook fysiek van de hoogste kwaliteit zijn. We hopen dat deze informatie helpt om onze richtlijnen voor het inkoopbeleid beter te begrijpen.

Tweedehands boeken

Op deze pagina staan afbeeldingen met voorbeelden van tweedehands boeken die ik wel of niet inkoop.

Leeftijd van boeken

Mijn inkoopbeleid is gericht op boeken die uitgegeven zijn in de laatste 20 jaar.

Genre boeken

Verkoop je boeken

Klik op de knop om de aanvraagformulier in te vullen voor het verkopen van je boeken

Topkeus

Categorie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is het creëren van waarde voor zowel het bedrijf als de bredere samenleving.

© 2024 Alle rechten voorbehouden Stimgs