Tijdens onze korte pauze hebben we niet stilgezeten. We hebben deze periode benut om ons assortiment zorgvuldig te vernieuwen.

Stel een vraag

Edit Template

Een boek waar de omslag van ontbreekt

Bij Stimgs zijn we toegewijd aan het aanbieden van boeken die niet alleen inhoudelijk, maar ook fysiek van topkwaliteit zijn. Helaas kunnen boeken zonder omslag deze standaarden niet halen om de volgende redenen:

  1. Esthetische Aantrekkelijkheid: Boeken zonder omslag missen de volledige visuele presentatie die ze aantrekkelijk maakt. Een ontbrekende omslag kan een boek er onvolledig uit laten zien, wat afbreuk doet aan de schoonheid van een boek, zeker als het gaat om antieke of waardevolle exemplaren.

  2. Bescherming van de Inhoud: De omslag beschermt de pagina’s en de binding tegen slijtage en schade. Zonder deze bescherming zijn boeken kwetsbaarder voor externe invloeden zoals stof en vocht.

  3. Informatievoorziening: Een omslag bevat essentiële informatie zoals de titel, de auteur en vaak een samenvatting. Zonder omslag is het lastiger om snel de inhoud en waarde van het boek te beoordelen.

  4. Marktwaarde: Voor verzamelaars en bibliofielen is de aanwezigheid van een originele omslag vaak cruciaal. Het ontbreken daarvan kan de marktwaarde van zeldzame boeken of eerste edities aanzienlijk verlagen.

  5. Functionaliteit: Omslagen kunnen extra functies hebben, zoals leeslinten of uitvouwbare flappen met aanvullende informatie, die verloren gaan als de omslag ontbreekt.

  6. Culturele en Historische Integriteit: Het behouden van een boek in zijn originele staat, inclusief omslag, is essentieel voor de waarde van historische en culturele documentatie.

Bij Stimgs begrijpen we het belang van het behoud van de integriteit en kwaliteit van boeken voor onze klanten. Daarom kopen we geen boeken zonder omslag in. We adviseren boekenliefhebbers om hun collecties in de best mogelijke staat te houden en indien nodig een professionele restauratie te overwegen.

Tweedehands boeken

Op deze pagina staan afbeeldingen met voorbeelden van tweedehands boeken die ik wel of niet inkoop.

Leeftijd van boeken

Mijn inkoopbeleid is gericht op boeken die uitgegeven zijn in de laatste 20 jaar.

Genre boeken

Verkoop je boeken

Klik op de knop om de aanvraagformulier in te vullen voor het verkopen van je boeken

Topkeus

Categorie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is het creëren van waarde voor zowel het bedrijf als de bredere samenleving.

© 2024 Alle rechten voorbehouden Stimgs