Tijdens onze korte pauze hebben we niet stilgezeten. We hebben deze periode benut om ons assortiment zorgvuldig te vernieuwen.

Stel een vraag

Edit Template

Een boek die compleet bruin is verkleurd

Bij Stimgs streven we naar het bieden van kwaliteitsboeken aan onze klanten. Echter, boeken met bruine verkleuring voldoen niet aan onze hoge standaarden om verschillende redenen:

  1. Esthetische Waarde: Boeken die bruin zijn verkleurd, verliezen hun visuele aantrekkelijkheid. Dergelijke boeken lijken vaak oud en minder verzorgd, wat hun aantrekkingskracht op lezers en verzamelaars vermindert.

  2. Leesbaarheid: Verkleuring kan het moeilijk maken om tekst te lezen. Het contrast tussen de inkt en het verkleurde papier kan afnemen, wat de leeservaring aanzienlijk verstoort.

  3. Historische Waarde: Voor boeken met cultureel of historisch belang kan verkleuring onherstelbare schade aanrichten aan essentiële documenten, zoals handgeschreven notities of illustraties. Dit compromitteert de documentaire waarde van dergelijke werken.

  4. Marktwaarde: Boeken die bruin zijn verkleurd zijn vaak minder waard op de markt, vooral onder verzamelaars die prioriteit geven aan de staat van het boek. Stimgs mikt op het behouden van hoge herverkoopwaarden, waardoor dergelijke boeken niet gewenst zijn in onze collectie.

  5. Duurzaamheid: Verkleuring kan wijzen op verdere degradatie van het papier, wat leidt tot een verkorte levensduur van het boek. Boeken in dergelijke staat kunnen fragiel worden en zijn daardoor niet duurzaam voor langdurige bewaring of gebruik.

Preventie en Zorg: Bij Stimgs raden we aan om boeken op een droge, donkere plek te bewaren om verkleuring te voorkomen. Voor boeken die al tekenen van verkleuring vertonen, zijn er soms restauratiemethoden die kunnen helpen, maar deze kunnen kostbaar zijn.

Wij bij Stimgs zijn toegewijd aan het behouden van de kwaliteit van onze boeken en kiezen ervoor om geen boeken met bruine verkleuring in te kopen of te verkopen. Dit beleid zorgt ervoor dat onze klanten toegang hebben tot boeken die zowel esthetisch als functioneel van de hoogste kwaliteit zijn.

Tweedehands boeken

Op deze pagina staan afbeeldingen met voorbeelden van tweedehands boeken die ik wel of niet inkoop.

Leeftijd van boeken

Mijn inkoopbeleid is gericht op boeken die uitgegeven zijn in de laatste 20 jaar.

Genre boeken

Verkoop je boeken

Klik op de knop om de aanvraagformulier in te vullen voor het verkopen van je boeken

Topkeus

Categorie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is het creëren van waarde voor zowel het bedrijf als de bredere samenleving.

© 2024 Alle rechten voorbehouden Stimgs