Tijdens onze korte pauze hebben we niet stilgezeten. We hebben deze periode benut om ons assortiment zorgvuldig te vernieuwen.

Stel een vraag

Edit Template

Een boek met water of vochtschade

Bij Stimgs streven we ernaar om boeken van hoge kwaliteit te leveren die zowel esthetisch als functioneel zijn. Hier zijn enkele redenen waarom boeken met waterschade niet aan onze normen voldoen:

  1. Structurele Beschadiging: Water- of vochtschade kan ernstige fysieke schade aan boeken veroorzaken. Pagina’s kunnen bobbelen, vervormen of scheuren, en de kaft kan kromtrekken of beschadigd raken. Dergelijke schade belemmert niet alleen het uiterlijk maar kan ook de integriteit van het boek compromitteren.

  2. Verminderde Leesbaarheid: Boeken die door water zijn beschadigd, vertonen vaak vlekkerige pagina’s met uitgelopen inkt, wat de leesbaarheid ernstig aantast. Dit maakt het moeilijk voor lezers om de inhoud effectief te consumeren.

  3. Gezondheidsrisico’s Door Schimmel: Vocht bevordert de groei van schimmel en schimmels, die niet alleen het papier aantasten maar ook gezondheidsrisico’s kunnen opleveren zoals allergische reacties en ademhalingsproblemen voor mensen die het boek hanteren.

  4. Geurproblemen: Een vaak over het hoofd gezien gevolg van waterschade is de aanhoudende, onaangename geur die moeilijk te verwijderen is en de gebruikservaring van het boek vermindert.

  5. Verlies van Waarde: Waterschade verlaagt de marktwaarde van boeken aanzienlijk, vooral die welke van belang zijn voor verzamelaars en liefhebbers van zeldzame uitgaven.

  6. Verlies van Informatie: Boeken zijn dragers van kennis. Waterschade kan deze informatie permanent vernietigen, wat een cultureel en educatief verlies betekent.

Bij Stimgs nemen we deze risico’s serieus en kiezen we ervoor om geen boeken met waterschade in te kopen, om de kwaliteit en veiligheid van onze collectie te waarborgen. We adviseren onze klanten om boeken in een droge en veilige omgeving te bewaren om dergelijke schade te voorkomen.

Tweedehands boeken

Op deze pagina staan afbeeldingen met voorbeelden van tweedehands boeken die ik wel of niet inkoop.

Leeftijd van boeken

Mijn inkoopbeleid is gericht op boeken die uitgegeven zijn in de laatste 20 jaar.

Genre boeken

Verkoop je boeken

Klik op de knop om de aanvraagformulier in te vullen voor het verkopen van je boeken

Topkeus

Categorie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is het creëren van waarde voor zowel het bedrijf als de bredere samenleving.

© 2024 Alle rechten voorbehouden Stimgs